Reisschema
  Dag 1: Great Escape
Dag 2: Story Land & Funtown
Dag 3: Canobie & Quassy
Dag 4: Six Flags New England
Dag 5: Lake Compounce
Dag 6: Playland Park
Dag 7: Knoebels
Dag 8: Coney Island
Dag 9: Casino Pier
Dag 10: Atlantic City
Dag 11: Morey's Piers
Dag 12: Ocean City
Dag 13: Bush Gardens
Dag 14: Carowinds
Dag 15: Dollywood
Dag 16: Kings Dominion
Dag 17: Six Flags America
Dag 18: Hershey & Bowcraft
 
Dag 17: Six Flags America & Adventure Park USA
 We're in Maryland!

Het parkje waar ik gisteren langs reed gaat vandaag om 10 uur open en is maar 20 minuten terugrijden dus besluit ik deze ochtend om daar toch nog maar even de extra kilometers voor te maken. Geen idee of en wanneer ik hier anders weer in de buurt ga komen.

Central Park Fun-Land bestaat uit een grote hal en een buiten gedeelte met enkele attracties waaronder een Tilt-a-Whirl, een Scrambler en een Rock-O-Plane. In de hal bevinden zich een aantal speeltoestellen, een arcade en ook nog enkele kleinere attracties. Ook de kleine achtbaan, Jett Star, is in deze hal te vinden, wat gezien de temperatuur buiten wel fijn is.

Voor de attracties moet men een pasje aanschaffen waar een bedrag op kan worden gezet. Voor het achtbaantje wordt $5 gerekend, inclusief het pasje. Jett Star is een ovaal met een hoogteverschil van zo'n anderhalve meter en twee hobbels. Voor m'n $5 ga ik een genant aantal keer in de rondte.

Dan blijkt dat de operator niet eens het pasje heeft gescand en mag ik nog een andere attractie uitzoeken. De keuze valt op de Himalaya, een soort kleine versie van de Flying Dutchman in Jolly Rogers. Ook hier wordt ik getrakteerd op een nogal lange rit en als ik eindelijk tot stilstand kom blijkt er eenzelfde hoeveelheid rondjes achteruit bij te horen.

Nadat ik buiten nog een paar foto's maak stap ik weer in de auto om door te rijden naar Six Flags America, ongeveer een uur vanaf hier.

Vorige keer was ik niet bepaald te spreken over dit Six Flags park. Eigenlijk was het gewoon heel slecht: ongelovelijk druk, onvriendelijk en ongemotiveerd personeel, veel storingen bij de attracties en een hoop herrie. Ik moet eerlijk zeggen dat het park op alle punten lijkt te zijn verbeterd. Natuurlijk is het nog steeds een typisch Six Flags park en straalt het weinig sfeer uit en staan er veel behendigheidsspellen met opdringerige verkopers maar de meeste achtbanen doen het het grootste gedeelte van de dag en er kan hier en daar zowaar een lachje af.

Met de parkmap in de hand puzzel ik een route uit naar de achtezijde van het park. Eerst kom ik echter Apocalypse tegen en hier blijkt zo goed als geen wachtrij voor te zijn. Apocalypse is in 2012 naar dit park gekomen vanuit Six Flags Great America, waar ik hem in 2008 als Iron Wolf heb gedaan. Iron Wolf was in 1990 de eerste B&M Stand-Up coaster. Sterker nog, het is de allereerste achtbaan van deze Zwitserse makers.

De overplaatsing heeft de achtbaan goed gedaan. Niet alleen ziet Apocalypse er qua kleuren en aankleding weer helemaal modern uit, de rit zelf is er ook aanzienlijk op vooruit gegaan. Ik kan me Iron Wolf namelijk herinneren als een flinke headbanger en daar heb ik vandaag nauwelijks last van.

Dan loop ik snel door naar Batwing. In 2006 is het me niet gelukt om deze Vekoma Flying achtbaan te doen. Toen ik na lang wachten eindelijk aan de beurt was ging Batwing in storing en moest iedereen de wachtrij verlaten. Vandaag is er ook hier geen sprake van een wachtrij. Ik kan direct instappen en even later lig ik op mijn rug op de lifthill.

Deze Flying Coasters zijn zeldzaam, er zijn er maar 3 van gebouwd. Nighthawk in Carowinds heb ik in 2006 al eens gedaan toen de baan nog BORG Assimilator heette en de andere heb ik zowel als X-Flight in Geauga Lake en als Firehawk in Kings Island gedaan. Vandaag maak ik dus met Batwing het trio compleet. Het is een behoorlijk heftige baan, niet helemaal lekker soepel en met flink wat G-krachten. Ik mag blijven zitten als ik wil maar één ritje is voor mij wel even genoeg. De operator geeft me een high-five en ik loop weer verder.

De meest opvallende achtbaan van Six Flags America is denk ik toch Superman - Ride of Steel. Met een hoogte van 60 meter is de baan overal vanuit het park goed te zien. Superman was 9 jaar geleden mijn 400e achtbaan en dus toch wel een beetje speciaal. Voor mijn gevoel hadden ze echter veel meer met deze baan kunnen doen. De eerste drop is leuk, de airtime heuvels zijn tof maar daartussen zit niet zoveel. Alleen een tweetal helixen en rechte lage track. Het maakt Superman al snel wat saai. Omdat het zo rustig is in het park kan ik ook hier blijven zitten en de baan is nog wel leuk genoeg om daarvan gebruik te maken. Na 4 rondjes heb ik Superman wel weer even gezien.

Nieuw voor mij is Joker's Jinx. Deze achtbaan van Premier had in 2006 de hele dag een technische storing. Gelukkig is deze gelanceerde achtbaan een heel stuk prettiger dan Flight of Fear van gisteren. Met bijna 100 km/u wordt de trein door de tunnel gejaagd en daarna volgt een indrukwekkende hoeveelheid spaghetti van achtbaantrack. Het begint met een dubbele inversie die heel prettig aanvoelt, daarna wat bochtenwerk waarbij steeds weer wat meer snelheid wordt opgebouwd om op het laatst nog door een kurketrekker te gaan. Een prima baan en ook weer goed voor 3 ritten achter elkaar waarbij ik alleen hoef uit te stappen om van front-seat naar ergens achterin de trein te gaan.

In Six Flags Great America heeft vorig jaar ook Ragin' Cajun plaats moeten maken voor een nieuwe achtbaan en dus is ook deze Zamperla Spinning Mouse achtbaan in Six Flags America terecht gekomen. Ragin' Cajun spint nog best redelijk.

Van Wild One, de houten achtbaan, heb ik de vorige keer al een en ander verteld. Oorspronkelijk in 1917 gebouwd in Paragon Park, Massachusetts, daar tot 1985 dienst gedaan en sinds 1986 weer actief in Six Flags America. Voor een achtbaan van die leeftijd is Wild One een serieus grote en goede achtbaan, volgens de moderne maatstaven is het niet bijzonder (genoeg). Ik hoop dat Wild One nog een tijdje mag blijven hier.

De andere woodie van dit park is een stuk moderner en dus ook een stuk spektaculairder. Over Roar was ik de vorige keer heel erg enthousiast. Nog steeds is het een hele lekkere ruige achtbaan maar het begint zo langzamerhand tegen de grens van onprettig ruw te zitten. Na twee rondjes heb ik mijn portie wel weer even gehad.

Rond een uur of half 6 verlaat ik Six Flags America weer maar wel met een veel positiever beeld van het park dan de vorige keer. Het helpt natuurlijk dat het zo rustig is maar ook de mensen van het park komen een stuk vriendelijker over en dat is toch het visitekaartje vind ik.

Ik rijd Washington DC in om naar het Hard Rock Cafe te gaan. Door zo'n drukke stad rijden op dit tijdstip met al die eenrichtingsverkeer straten is wel even wennen. Ik drop de Ford in een parkeergarage en loop het laatste stukje. Deze vestiging ziet er van buiten maar gewoontjes uit maar de fajitas zijn weer prima.

Onderweg naar het laatste hotel in Harrisburg kom ik nog langs Adventure Park USA. Het begint al te schemeren als ik daar aankom maar het parkje is nog tot half 10 open. Ik heb nog een half uurtje om de twee achtbanen hier te doen. Ook in Adventure Park USA moet ik een pasje kopen met in dit geval $16 aan credits voor 2 achtbanen.

Wildcat is originele Schwarzkopf Wildcat van 1976. De achtbaan heeft sinds die tijd echter een flink aantal verhuizingen meegemaakt. Adventure Park USA is alweer de vijfde verblijfplaats. Het is voor het eerst dat ik deze Wildcat tegenkom. Wildcat loopt in ieder geval als een zonnetje en is vergelijkbaar met Avalanche eerder deze trip in Jolly Roger Amusement Park. Erg leuk.

Ook de tweede achtbaan hier is afkomstig uit een ander park. Wild West Express heb ik eerder gedaan als Windstorm in Old Town nabij Orlando. Hij is pas aan maand geleden hier weer opgebouwd. Deze achtbaan maakt hele snelle draaien en duikt plotseling schuin naar beneden. Nog best een heel aardig ritverloop.

Morgen alweer de laatste dag van deze vakantie.


Toch nog even teruggereden naar Central Park Fun-Land.


Daar is ie dan, de Jett Star.


Let op het aerodynamische ontwerp van deze trein.


Buiten staat een prachtige kleurrijke Rock-O-Plane.


Six Flags America was een heel stuk beter te doen dan de vorige keer.


Apocalypse heeft een aardige opknapbeurt gehad. Je zou niet zeggen dat dit de allereerste B&M achtbaan is.


In Six Flags Great America zag de baan er wat gedateerd uit. Hier kan hij weer helemaal mee.


Batwing, de 3e en laatste Vekoma Flying coaster voor mij.


Deze keer zonder problemen kunnen doen. Vorige keer had Batwing de ene storing na de andere.


De meest opvallende achtbaan van Six Flags America maar vergeleken met Bizarro stelt het helaas niet heel veel voor.


First Drop van de Ride of Steel.




Ook Joker's Jinx heb ik eindelijk eens kunnen doen.


Deze Premier achtbaan bevalt een heel stuk beter dan die van Kings Dominion.


Ragin' Cajun is, net als Apocalypse, afkomstig uit Six Flags Great America.




Fireball is een Ring-of-Fire attractie. Six Flags zelf noemt het haar 10e achtbaan.


In de wachtrij van Wild One worden leuke historische feitjes van de achtbaan getoond.


Niet de allerbeste woodie die ik ooit heb gedaan. Maar voor de leeftijd een behoorlijk gewaagde baan.


Looney Tunes Movie Town is een gedeelte met kinderattracties, onder andere de Great Chase achtbaan.


Mind Eraser heb ik deze keer maar overgeslagen. De vorige keer beviel deze Vekoma SLC al niet heel erg goed.


Zelfs bij de Rapid River was het niet erg druk vandaag, ondanks de hoge temperatuur.


Roar is een beest van een woodie en misschien nog steeds de beste achtbaan van het park.


If you still can't find the big wooden roller coaster, you're probably hungry.




Het Hard Rock Cafe in Washington DC heeft aan de buitenkant niet zo'n bijzondere uitstraling.


Binnen ziet het er wel weer heel herkenbaar uit.


Net voor het donker aangekomen bij Adventure Park USA.


Wild Cat is weer een prachtig mooie Schwarzkopf met gemoderniseerde treintjes.


Wild West Express heb ik eerder ontmoet in Old Town Orlando.


Ook geen verkeerde baan en goed dat deze nog bewaard is gebleven.